Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.

 1. Ik zoek een wandelmaatje voor de 4 dg van Nijmegen, ik heb al een B&B gereserveerd voor 2pp, helaas valt mijn medewandelaar af.
  55 euro 2pp op 5 km vanaf de start. Ik loop de 40 km
  Wie wil er met mij mee.
  Gr.eef

 2. Ben op zoek naar politie poster waarin geld wordt uitgelooft voor wie inlichtingen kan geven over de moord van J.A.donse in Utrecht(1967-1969).

 3. Ik ben op zoek naar nog levende of familie die op 27-02-1945
  het bus ongeluk bij Nijkerk hebben mee gemaakt of er via
  andere wegen van gehoord hebben (kindertransporten)

 4. Ik ben op zoek nar een foto van Velox die is genomen vanaf de tribune van Velox . Gemaakt omstreeks 1965 . Deze foto staat ook in het jubileum boek.

 5. Beste lezers,

  Voor mijn onderzoeksmaster Moderne Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, ben ik bezig met onderzoek naar Nederlanders die tussen 1945 en 1965 naar Canada emigreerden. Kunt u mij hierbij helpen?

  Mijn onderzoek richt zich op de beeldvorming over Canada, voorafgaand aan de emigratie. Waarom kozen zoveel Nederlanders voor deze bestemming en wat hoopten zij in het nieuwe land aan te treffen? De verwachtingen en het beeld dat men van Canada had, wil ik aan de hand van interviews, het bestuderen van krantenartikelen, propagandafilms en emigratievoorlichtingen onderzoeken.

  Graag zou ik interviews willen afnemen met mensen die verhalen kennen van vrienden of familie die in deze periode zijn geƫmigreerd. Heeft u verhalen over de Nederlandse emigratie naar Canada in deze periode? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

  Bij voorbaat dank en met hartelijke groet,

  Sacha van Leeuwen
  s.p.vanleeuwen@students.uu.nl

 6. Ben al een tijd op zoek naar een Dienstmakker,wij lagen in Ossen-
  drecht-Steenwijkerwold 45eAfd.Lt.LuA.Mob.A-Batterij.Enkele men-
  uit Utrecht die daar ook bij waren Kees van Doorn(Hoograven) Wim
  Gadella(Abstede)Wim Ester(Vleutenseweg)?Stelte,?Veldhuizen,
  (Kwamen uit de buurt vande Kanaalstraat en Zeist?)De Dienstmak-
  ker heette Henk van de Brink,wie weet iets?

 7. Ik ben op zoek naar foto’s van Lombok uit de jaren 60-70. Ikzelf ben lid geweest bij Jong Utrecht, mijn vader had twee schoenenzaken (hoek Lombokstraat en hoek JP Coenstraat) en op school geweest op de Thomas a Villanovaschool.
  Vanuit deze periode zijn er weinig foto’s: wie zorgt voor wat jeugdherrinneringen?

  • Ik ben op zoek naar ervaringen met de ontvangst van de tv-zender Langenberg op kanaal 9 (tot 1957 op kanaal 7) in de provincie Utrecht. Deze zender was vanaf eind 1952 in de lucht. In De Oud Utrechter van 20-01-2015 stond hierover al een ervaring. Begin 1965 kwam de tv-zender Kleef op UHF-kanaal 46 in de lucht en was de zender Langenberg niet meer van belang.

Plaats uw oproepje of reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
OriGENE