Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.

 1. Ik ben op zoek naar materiaal / personen die lid zijn geweest tussen de jaren 50 en 60 van de voetbalvereniging Midlandia.
  Mijn oom Frits Lankester nu 75 jaar en Louis Kohler hebben namelijk toendertijd in het 1e team gespeeld.
  Ome Frits rolstoel ledig en wonend in Weert wil ik graag verassen met alles over Midlandia van toen.

  bij voorbaat dank voor uw moeite,

 2. Wil de dame die optrad tijdens de Chi Qigong en Thai Chi demonstratie in het buurthuis in de Oudwijkerwarsstraat, als vertaalster Ned/Eng op zondag 6 sept 2015,
  contakt met mij opnemen alsjeblieft?
  Ik ben Peter en had een witte trui en een zwarte broek aan en brildragend
  Tel 06-24628584
  Amicalement en bij voorbaat Hartelijk Dank

 3. L.S.
  Wie kan mij helpen aan een of meerdere fotoos van een Utrechtse groenten wagen Mijn Grootvader {Chris Knippers }was nl, groenten boer]en vente met paard en wagen door de stad .E;ke vacantie ging ik met hem mee.Ik denk dat ze na 1950 bijna niet meer redden.
  Met vriendelijke groeten
  Chris de Vries

 4. Hallo,
  Ik ben op zoek naar naam en adres van een (oude) fabriek in het centrum van Utrecht.
  In deze fabriek werden in de beginjaren 1960 akoestische tegels (voor plavond/wand) gewit.
  Wie kan mij nadere info verschaffen?
  Alvast bedankt voor uw reaktie!
  Gerben B.

 5. Ik ben op zoek naar informatie over mevr. Wagenaar en haar kledingatelier in de Donker Gaard in Utrecht. Mijn schoonmoeder heeft daar na de oorlog gewerkt. Heeft iemand foto’s en verhalen over dit bedrijf?

 6. Wie kan mij helpen? Mijn voorouders hebben een sigarenwinkel op de gansstraat in Utrecht gehad waarschijnlijk rond de jaren twintig en dertig. Het heette waarschijnlijk sigarenwinkel van Doorn. Wie kan mij hierover meer informatie of foto’s geven?

  Alvast heel hartelijk dank

  Danielle

 7. Beste Utrechters!

  Graag wil ik bij jullie het project Voor Elkaar onder de aandacht brengen. Voor elkaar zet zich in voor eenzame 60 plussers in Vleuten- de Meern die op zoek zijn naar nieuwe ontmoetingen of gezelschap en hierin zelf verandering willen aanbrengen.

  Deelnemers hebben vaker hun partner verloren of zijn bijvoorbeeld slecht ter been. Zij zijn op zoek naar een luisterend oor en een duwtje in de rug om hun leven zelf weer zo goed als mogelijk op te pakken.

  Een vrijwilliger ondersteunt de deelnemer hierin en voert gesprekken om te onderzoeken wat precies de vraag of behoefte is. Vervolgens gaat de vrijwilliger daadwerkelijk met de deelnemer op pad om hetgeen hij/zij zou willen te realiseren. Bijvoorbeeld het vinden van een bestaande activiteit of vormen van een groepje mensen met zelfde interesses of behoefte. Tijdens het project zal de deelnemer altijd regie in eigen hand houden.

  Zou u zich hiervoor willen aanmelden als deelnemer, of lijkt het u wat om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan een mailtje naar suzanverdonschot@welzaamutrecht.nl of kom naar de informatie bijeenkomst voor vrijwilligers op 24 augustus om 16:00 in de Schakel (Schoolstraat 11). Hier zullen wij meer vertellen over het project en onder het genot van een hapje en drankje kennis maken.

  Hartelijke groet en hopelijk tot ziens!
  Suzan Verdonschot
  Projectleider Voor Elkaar
  Welzaam Utrecht

 8. Toen ik al kleine jongen in de Lijsterstraat woonde, ging ik wel eens mee wandelen met een buurman, de vader van Klaas en Joop van Heerde.
  We zongen dan een liedje tijdens het wandelen….
  Wat een hitte
  Ik wil in de schaduw gaan zitten
  Onder de bomen daarginter
  O was het maar winter

  Wat een kou……..en de rest weet ik niet meer. Ook het wijsje niet.
  Dit lied zeurt al maanden in mijn hoofd.
  Wie kan mij verder helpen?

 9. Hellas Utrecht bestaat 90 jaar!

  Atletiekvereniging Hellas Utrecht bestaat 90 jaar en dat gaan we vieren! We organiseren een feestdag met allerlei activiteiten op 29 augustus voor alle leden (aanmelden via http://www.hellasutrecht.nl); voor relaties en genodigden is er een receptie. De dag gaat van start met een reünie van de Vriendenkring Hellas, dé mogelijkheid om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Wij roepen elk (oud)Hellaslid op bij deze reünie aanwezig te zijn en zich aan te melden via de Vriendenkring. U kunt ook lid worden van de Vriendenkring. Aanmelding door opgave van uw naam en adresgegevens (liefst inclusief e-mailadres) op  vriendenkringhellas@hotmail.com of anders per post aan Vriendenkring Hellas t.a.v. José Huijden, Wagenhoeve 28, 3992 PC Houten.

 10. Wie heeft nog foto’s van het bezorgen van kolenzakken door kolenboeren. Of het lossen van wagons waar de zakken op de vrachtauto’s gesleept werden of dergelijke. Er waren minstens 40 kolenboerenbedrijven in Utrecht.
  Neem bitte met mij kontakt op in deze rubriek.

 11. Kan iemand mij helpen aan foto’s van de speeltuin van het cafe-restaurant “t Kalfje op de Biltsestraatweg bij fort De Bilt en de Berenkuil ?
  Het is in de jaren ’50/’60 door duizenden mensen bezocht en er is geen enkele foto van te vinden, wel van het restaurant zelf.
  En….
  Heeft iemand nog foto’s van de buurtfeesten in de Paarlstraat en de Schelpstraat uit de jaren ’50/’60 ?

 12. Mensen die vroeger bij IJssalon Smit(Julianaweg Hoograven) bij el-
  kaar kwamen,wat is van jullie geworden.Tevens werknemers ven het
  Utrechts Linoleumhuis(Voorstraat) of Werkhoven(de Bilt ) teven de
  mensen die vroeger in de 60er jaren gingen dansen in de kelder van Geurtsen(Oude Gracht) laat eens van je horen!

  • Ik heb van 1956 tot 1961 in de Constant Erzeijstraat gewoond en kwam in die periode regelmatig bij Smitje.
   Heb ook een tante gehad in de Markstraat achternaam is mij ontschoten, maar haar voornaam was Mien.

  • Ook ik kwam ooit dansen in de kelder van Geurtsen.. Dat zal geweest zijn: ongeveer van 1954 t/m 1958 , maar zeker weet ik dat niet meer omdat ik in 1957 in dienst moest. Eigenlijk was die kelder oorspronkelijk een ontmoetingsplek voor leden van de toneelvereniging Albertinck Thijm. Alleen als je daar lid van was mocht je daar komen dansen. Die club hield ook wel eens een feest in het NV-huis.
   Namen die ik mij herinner uit die keldertijd waren: ,Ries Snellenberg, Kees Tielen,
   Marga en Sonja Veldhuizen, Wim de Krijger,
   Wim van der Lee (nog steeds bevriend) Joop Middelkoop, verder zal ik er nog wel veel vergeten zijn. Ook heb ik enige tijd met de band “The Playing Fools” op Zondagmiddag
   de muziek mogen verzorgen. (Al was mijn inbreng niet zo belangrijk.) De sfeer van gezelligheid was enorm. Geurtsen draaide plaatjes en als die in goede aarde vielen nam hij die op met een bandrecorder.
   Je kon er gaan dansen op Zondagmiddag en -avond
   op Zaterdagmiddag en -avond en op de Woensdagavond.
   De garderobe werd verzorgd door “Opa” bij wie je óók een flesje cola kon kopen. Bier was verboden.
   Er werd wel eens stiekem een pilsje gehaald bij Johnny aan de overkant op de hoek van de Jacobijnenstraat. Maar als Geurtsen dan rook mocht je vertrekken. Wel erg jammer dat je in 60 jaar zoveel namen vergeet. Maar misschien, dat dit stukje weer bij anderen herinneringen oproept.

 13. Ik woonde van 1954 tot 1968 in de markstraat no 54 bij mijn oudtante, ik zat van 1960 – 1966 op de Sint Petrus Canisiusschool.
  Ik ben op zoek naar vrienden uit die tijd, o.a.Jan van de Pol, Eddy Jansen, Bert van Veltum. tevens ben ik op zoek naar oude schoolfoto’s en foto’s van buurtfeesten uit de markstraat.
  In die tijd werden er ook veel foto”s op straat gemaakt, in die tijd was er geen geld om die foto s te kopen. ik zoek die herinneringen, wie o wie kan mij daar mee helpen.

 14. Ik heb in de jaren 50 t/m 60 Bij Dumphandel A de Goede , Leidseveer 21 gewerkt zeer populair waren de pukkels die als schooltassen werden gebruikt vooral bij jonge meisjes. naast ons zal Wammes de Vogel en dierenzaak aan de andere kant schoenenzaak Klessons en op de hoek zat Cafe Daalhuisen. zijn er nog foto`s van die tijd. Ook ben ik op zoek naar foto`s van het ondiepse jongens Matrozenkoor van die tijd de Dirigent was Albert v.d. Pijl. En foto`s van Wandel vereniging W.W.W. wij willen Wandelen.

 15. zijn er nog oud leerlingen van de montessori school aan de Palleasstraat.ik heb er gezeten van 1948 -1955.
  Het hoofd was zuster Wilhelmo.Ik herinner me ook een juffrouw Dijkstra.Namen van oud leerlingen: Mieke Blomer,Joke Kniesmeier.Loes Jansen,margriet leeuwens annemarie de Bruin.Trix Feldbrugge,Monica Thier.

 16. Ik ben op zoek naar mensen die mijn vader John Bolhaar hebben gekend. Hij woonde tot zijn overlijden (45 jaar) in 1967 op de Amsterdamsestraatweg 40 en hij had ook een radio-tv zaak op de Amsterdamsestraatweg.
  Zijn vriendin heette, voor zover ik het mij kan herinneren, Corrie Stekelenburg

 17. Ik Dora eerhard,zou graag nog in contact komen met oud collega”s van kousen fabriek v.d.Heuvel/Kool en Mans aan de
  Loosduinseweg(ingang wasserette]
  IIk werkte daar als instructrice en later als cheffin.
  Dit alles speelde in de jaren 1945/1959.
  Ik zou het leuk vinden van oud collega”s iets te vernemen..
  vlooneerhard@gmail.com

 18. Ik Dora eerhard,zou graag nog in contact komen met oud collega”s van kousen fabriek v.d.Heuvel/Kool en Mans aan de
  Loosduinsekade.Ik werkte daar als instructrise en later als cheffin. Een en ander speelde in de jaren 60/75
  Ik zou het leuk vinden,wat te vernemen van oud collega”s.

 19. ik ben op zoek naar mijn zuster Mandy van den akker
  geboren 27 februari 1965
  i.v.m de gezondheid van mijn moeder,Mevr. Dit van den akker-de jager uit utrecht

 20. Oproep aan oud-Hellasleden!
  Reünie van de Vriendenkring Hellas op zaterdag 29 augustus 2015 ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Hellas: dé mogelijkheid om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Elk (oud-)Hellaslid kan lid van de Vrienden worden.
  Bent u nog geen lid van de Vriendenkring, meld u dan nu aan met uw naam en adresgegevens (liefst inclusief e-mailadres) op  vriendenkringhellas@hotmail.com of anders per post aan Vriendenkring Hellas t.a.v. José Huijden, Wagenhoeve 28, 3992 PC Houten.

 21. Rond 1947 zat er een slagerij op de van Riebeekstraat 15 bis.
  Hier werkte/woonde een vrouw genaamd Sjaan van Soest-Dubbeldam. Zij had een zoon (of zorgde voor een jongen) genaamd Tonny of Anthonie. Later zijn zij verhuisd naar de Bataviastraat 10, dit was in 1949.
  Ik ben op zoek naar Tonny of Anthonie, wie kent hem? Of kan mij aan zijn achternaam helpen? Misschien iemand die bij hem op school gezeten heeft.
  Ik zou ook graag te weten willen komen wat zijn achternaam is. Anthonie is zo goed als zeker mijn oom.
  Wie oh wie kan mij hierbij helpen.

 22. Wie is in het bezit van fotomateriaal van het Internationaal Transportbedrijf E.J. van Dijk uit Utrecht (later verhuisd naar De Meern) Graag zou ik uw fotomateriaal willen digitaliseren t.b.v. het historisch archief.
  Graag kom ik het bij u ophalen en binnen enkele dagen weer bij u terug brengen.
  Reageren kan via e-mail: ejvandijk.utrecht@gmail.com of telefonisch op nummer 06-83 35 43 65.

 23. Oproep oud leerlingen Gerrit Aafjes Mavo.

  Ben jij in 1968 op de Gerrit Aafjes Mavo gekomen en heb je er tussen 1972 en 1974 je diploma gehaald?
  Wij, Carrolien van Dusschoten: Helma Bos: Jos de Kruif: Wim Janssen en Ronald Fielmich zijn op zoek naar jullie daar wij het erg leuk zouden vinden om in de maand November een reünie te organiseren. Ben je tussentijds naar een andere school gegaan, maar voldoet wel aan 1 van de bovenstaande criteria, reageer dan ook, je bent welkom.

 24. Ik ben mijn levensgeschiedenis aan het schrijven. Ik heb in de v.d. Goesstraat gewoond en op de hoek van de van de Goesstraat en de Croeselaan zat een drogisterij. Heeft iemand daar een foto van of herinneringen aan. In de oudejaarsnacht werd er altijd een brandje gesticht van kerstbomen etc.op de croeselaan tegenover de groensteveiling Wie heeft hier eventueel nog herinneringen aan. Ik spreek dan van de jaren 60
  Alvast dank voor uw medewerking
  Steef de bruijn

  • Hallo Steef,
   Ik herinner me jou dat we samen op de Dacosta school hebben gezeten en dat we met elkaar weleens speelden. Ik woonde toentertijd op het veemarktplein. Zou het leuk vinden wat van je te horen hoe het je verder is vergaan.

   met vriendelijk groet,
   Jan Manten

 25. Woonde op de Amsterdamsestraatweg tegenover de watertoren.
  Een blok terug woonde de (joodse) familie Manasse.
  Ze hadden een slagerij onder de woning. Twee van de jongens (Miepie en Manie) waren -tót mei 1940- mijn speelmaatjes op straat. Op zeker moment was de winkel gesloten en de familie verdwenen. Voor zover mij bekend waren ze niet opgepakt. De geruchten gingen dat ze waren ondergedoken. Later werd beweerd dat ze aan de overkant van de straat zaten. Nog weer later ging het gerucht dat op Radio Oranje het bericht was omgeroepen dat de familie veilig in Engeland was aangekomen.
  Wie kende de familie ook en heeft meer informatie?

  • Beste onbekende
   In Tiel was ook een slager met deze naam
   wellicht een famielid.. eveneens komt de naam voor in Culemborch.
   Verder kunt u de Joodse Genealogie Databank in Sittard raadplegen.
   succes met de zoektocht.

 26. Zijn er nog mensen die informatie of foto’s in hun bezit hebben van de buurtfeesten uit de boorstraat, wolfstraat en van de 1e daalsedijk.

  • Hallo W.Maaswinkel.
   Jammer genoeg niet.
   Ik heb echter wel op de 1 e Daalsedijk 226 gewoond, van ongeveer 1938 tot 1954. Mijn vader had een kolentransportbedrijf en heeft ook met zijn vrachtauto in de buurtfeestoptocht meegereden. Zult u nog foto’s hebben of van anderen krijgen, dan ben ik daar wel in geïnteresseerd.
   H.Boshuis

 27. Ik ben op zoek naar mensen die de familie van Johannes de Vries (getrouwd met W.G de Nijs) kennen. Hij woonde in de Sonoystraat 72 en is in de oorlog omgekomen in Neuengamme, Duitsland. Hij had zes kinderen en zijn zoon Wilhelmus Johannes is geëmigreerd naar Tasmania, Australie.

 28. Wie kende fotograaf Eduard Sanders (1886-1942)?

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ruim 1400 Joodse stadgenoten weggevoerd naar concentratiekampen. Van hen keerden er 1224 nooit meer terug. Onder hen was het gezin van de fotograaf/uitgever Eduard Sanders (Groningen 1886-Auschwitz 1942).

  Straatfotograaf Eduard Sanders verhuisde na zijn huwelijk met Leentje Bollegraf in 1912 vanuit Groningen naar Utrecht. Hier werden drie dochters geboren: in 1913 Mietje (Miep), in 1919 Alida (Lida) en in 1925 Evaline Sanders.
  Het gezin woonde van 1912-1921 aan de Vosmaerstraat 22, en van 1921-1923 boven hun fotowinkel aan de Damstraat 18 (Lombok). In 1926 verhuisden zij naar de Bosboom Toussaintstraat 9bis, en in 1929 gingen ze wonen aan de Westerstraat 15 (bij het station) boven hun Uitgeverij Rembrandt NV.
  Leentje Sanders-Bollegraf overleed in oktober 1937. In december 1940 hertrouwde Eduard Sanders met Evalina Grietje Kats, die voorheen woonde in Hengelo, Zutphen en Deventer. In augustus 1942 werd het hele gezin via Westerbork gedeporteerd naar Auschwitz en daar door de nazi’s vermoord.

  Sanders, zijn gezin en zijn werk worden sinds 2013 herdacht met een website: http://www.eduardsanders.nl
  Hierop zijn veel van zijn prachtige foto’s, waaronder tientallen uit Utrecht en omgeving, te zien. De makers van deze website willen graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over deze fotograaf en zijn gezin, of die ze mogelijk nog zelfs ontmoet of gekend hebben. Ook als u beschikt over foto’s van, of gemaakt door Eduard Sanders, kunt u contact opnemen.

 29. ben opzoek naar een filmpje dat gemaakt is in het oude restaurant van de NS. Die was gemaakt ter gelegenheid van een jubileum van de baas. Aan geboden door zijn personeel. In dat filmpje speelt de hoofdrol een mooie vrouw.Ja dit was mijn moeder. Dhr. j.van Schaik was daar toen kok. Haar broer. Graag zou ik meer over dit filmpje willen weten.

 30. ik ben op zoek naar iemand die weet van het oude NS restaurant. Dhr. J. van Schaik heeft daar gewerkt als kok. Hij zei dat er een filmpje gemaakt was ter gelegenheid van een jubileum van de baas. Nu ben ik op zoek naar dat filmpje. Mijn moeder speelde daar nl. in mee. Wie kan mij helpen. Graag antwoorden sturen naar mijn email. Anjellavos

 31. Ik zoek een wandelmaatje voor de 4 dg van Nijmegen, ik heb al een B&B gereserveerd voor 2pp, helaas valt mijn medewandelaar af.
  55 euro 2pp op 5 km vanaf de start. Ik loop de 40 km
  Wie wil er met mij mee.
  Gr.eef

 32. Ben op zoek naar politie poster waarin geld wordt uitgelooft voor wie inlichtingen kan geven over de moord van J.A.donse in Utrecht(1967-1969).

  • Heeft hij niet gewerkt (hij was wel met pensioen) bij de NIEAF in Utrecht als een soort klusjesman?
   Had hij geen feestwinkeltje ik dacht) op de Laan van Nieuw Oost Indië??
   Als dat zo is heb ik hem gekend omdat ik op de NIEAF heb gewerkt.
   Ik ben benieuwd.

 33. Ik ben op zoek naar nog levende of familie die op 27-02-1945
  het bus ongeluk bij Nijkerk hebben mee gemaakt of er via
  andere wegen van gehoord hebben (kindertransporten)

  • Zijn er nog mensen die iets weten over het verzet
   in Utrecht of familieleden het betreft W.Versaan
   met dank als U iets weet zie mijn mail adres.

 34. Ik ben op zoek nar een foto van Velox die is genomen vanaf de tribune van Velox . Gemaakt omstreeks 1965 . Deze foto staat ook in het jubileum boek.

 35. Beste lezers,

  Voor mijn onderzoeksmaster Moderne Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, ben ik bezig met onderzoek naar Nederlanders die tussen 1945 en 1965 naar Canada emigreerden. Kunt u mij hierbij helpen?

  Mijn onderzoek richt zich op de beeldvorming over Canada, voorafgaand aan de emigratie. Waarom kozen zoveel Nederlanders voor deze bestemming en wat hoopten zij in het nieuwe land aan te treffen? De verwachtingen en het beeld dat men van Canada had, wil ik aan de hand van interviews, het bestuderen van krantenartikelen, propagandafilms en emigratievoorlichtingen onderzoeken.

  Graag zou ik interviews willen afnemen met mensen die verhalen kennen van vrienden of familie die in deze periode zijn geëmigreerd. Heeft u verhalen over de Nederlandse emigratie naar Canada in deze periode? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

  Bij voorbaat dank en met hartelijke groet,

  Sacha van Leeuwen
  s.p.vanleeuwen@students.uu.nl

 36. Ben al een tijd op zoek naar een Dienstmakker,wij lagen in Ossen-
  drecht-Steenwijkerwold 45eAfd.Lt.LuA.Mob.A-Batterij.Enkele men-
  uit Utrecht die daar ook bij waren Kees van Doorn(Hoograven) Wim
  Gadella(Abstede)Wim Ester(Vleutenseweg)?Stelte,?Veldhuizen,
  (Kwamen uit de buurt vande Kanaalstraat en Zeist?)De Dienstmak-
  ker heette Henk van de Brink,wie weet iets?

  • Mijn buurman is Jan Veldhuizen. Misschien weet hij meer. Of ben je inmiddels geslaagd?? Ik zal vragen of hij zijn e-mailadres wilt geven.

   Groeten,

   Henk Swartjes

 37. Ik ben op zoek naar foto’s van Lombok uit de jaren 60-70. Ikzelf ben lid geweest bij Jong Utrecht, mijn vader had twee schoenenzaken (hoek Lombokstraat en hoek JP Coenstraat) en op school geweest op de Thomas a Villanovaschool.
  Vanuit deze periode zijn er weinig foto’s: wie zorgt voor wat jeugdherrinneringen?

  • Ik ben op zoek naar ervaringen met de ontvangst van de tv-zender Langenberg op kanaal 9 (tot 1957 op kanaal 7) in de provincie Utrecht. Deze zender was vanaf eind 1952 in de lucht. In De Oud Utrechter van 20-01-2015 stond hierover al een ervaring. Begin 1965 kwam de tv-zender Kleef op UHF-kanaal 46 in de lucht en was de zender Langenberg niet meer van belang.

Plaats uw oproepje of reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Global