Teken het gastenboek

Peter van Beek vanbeekjef@planet.nl Jan 12 2014
Gezocht: Joop Wilschut.

Peter van Beek zoekt Joop, voormalig eigenaar van diverse koffiekelders en cafe's in Utrecht en de Blauwe Trompet in Denia Spanje. Wie kent Joop? Graag een berichtje naar Peter via 06 1183 1651 of vanbeekjef@planet.nl
Gerrit Aafjes Reunie eindexamenklassen 1964 en 196 gertvanes@planet.nl Jan 09 2014
Reunie voor eindexamenklassen 1964 en 1965. Meld je aan bij Cor Eversen, corenyvonne@hotmail.com
Gert gertvanes@planet.nl Nov 25 2013


Nostalgische DOS-krant verschijnt bij onthulling monument op donderdag 28 november 2013

Op donderdag 28 november verschijnt een nostalgische DOS-krant. De krant staat vol met nostalgische verhalen over de spelers van het DOS-landskampioenselftal uit 1958 en mooie verhalen van trouwe DOS-supporters over de befaamde kampioenswedstrijd tegen Sc Enschede.
De krant is gratis verkrijgbaar tijdens de onthulling van het DOS-monument. De onthulling vindt plaats om 17.15 uur voor de hoofdingang van Stadion Galgenwaard.
Alphens Kozakkenkoor dam.pietvan@gmail.com Nov 14 2013
Kozakken na 200 jaar weer terug in Utrecht.
Het is 28 november 2013 precies 200 jaar geleden dat de Kozakken via de Wittevrouwenpoort Utrecht binnen kwamen om de stad te bevrijden van de Franse onderdrukking. Met een concert van het Alphens Kozakkenkoor op 23 november in de Willibrordkerk aan de Minrebroederstraat 24 wordt deze historische gebeurtenis herdacht. Ook de scheidende burgemeester mr. A. Wolfsen zal daar met zijn echtgenote bij aanwezig zijn, en van de ambassade van Litouwen komt er ook een afgevaardigde.
Tot 1914 hebben de Utrechters iedere 28e november hun bevrijding van Napoleons soldaten door de Kozakken gevierd. Dit jaar blazen de 35 leden van het Alphens Kozakkenkoor deze bijzondere gebeurtenis nieuw leven in.
De Willibrordkerk in de Domstad met haar mystieke, oosterse uitstraling leent zich goed voor dit sfeervol en muzikaal evenement.
Tsja, wat is kozakkenmuziek? Dat wordt mooi omschreven door de Utrechter Bart van Mierlo, die geïntrigeerd door het kleine Kozakkenmonument aan het Ledig Erf . "Kozakkenmuziek! de muzikale neerslag van honderden jaren krijgshaftig leven en intens geloven. Het is muziek die rechtstreeks van de ziel naar de ziel vliegt. Er is iets in de muziek die je geheel meesleept."
Voor meer info: www.alphens-kozakkenkoor.nl
Kaartverkoop : VVV Utrecht en bij Broekmans & van Poppel, Minrebroederstraat 21.
Aanvang concert: 20.15 uur Kerk open om 19.30 uur
Gert van Es gertvanes@planet.nl Nov 01 2013

DOS-nostalgie viert hoogtij bij Sporthuis Henk Temming

Nu er in deze maanden volop aandacht is voor het mooie DOS1958-monument bij Stadion Galgenwaard heeft Sporthuis Henk Temming besloten een tentoonstelling met veel nostalgisch DOS-materiaal in te richten in haar vitrines.
Zo zijn er veel mooie oude foto's van de wedstrijden van DOS, de wedstrijdbal van de kampioenswedstrijd, het mooie tenue en de voetbalschoenen van Henk Temming, door hem gedragen tijdens de kampioenswedstrijd in juni 1958 in Nijmegen, te bewonderen.
Als er nog personen zijn die nog mooi nostalgisch materiaal van DOS tijdelijk willen afstaan voor de tentoonstelling kunnen zij zich melden bij Roy of Dirk van de Ham, werkzaam in Sporthuis Henk Temming.
Omdat het in 2014 60 jaar geleden is dat het betaalde voetbal in Utrecht is gestart wordt medio 2014 een mooie tentoonstelling 60 jaar betaald voetbal in Utrecht ingericht in Sporthuis Henk Temming. Ook hiervoor kan materiaal worden ingeleverd bij Sporthuis Henk Temming.
Meer info via Gert van Es, gertvanes@planet.nl of 06 4502 9154
Ed Buijsman ed.buijsman@xs4all.nl Oct 30 2013
In de jaren vijftig en zestig heb ik aan de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van de toenmalige DEMKA-staalfabrieken gewoond. Voor een presentatie ben ik op zoek naar foto's uit die tijd waarop de soms geweldige luchtverontreiniging die de DEMKA maakte, te zien is.
Tel 030 6373498. E-mail: ed.buijsman@xs4all.nl.
Fred Dekker freddekker@yahoo.com Oct 23 2013
in de Oud Utrechter van 1 oktober jl. stond een artikel over de Brug van Twaalf Gaten. Dat de brug nog steeds bestaat, zij het op het kazerneterrein, heb ik - Fred Dekker - in vervolg op het artikel pas gehoord. ik had daar geen weet van.
Ik heb een herinnering aan die brug, als volgt: ik woonde in 1963 als 10 jarige jongen in de Pieter de Hooghstraat op nummer 4, vlak bij het DOS-stadion en DE brug. Met een vriend, Rob van Bergen (die in de Ferdinand Bolstraat woonde....op nummer 12 als ik het goed heb) ging ik naar de brug om daar te spelen. Dat gebeurde wel vaker. De omgeving van het stadion was voor ons een geweldige speelplek. De brug was toen volgens mij al niet meer echt in gebruik. Er omheen werd zand opgespoten. Wij liepen wat rond de brug, ik liep het zand op en......zakte in wat drijfzand bleek te zijn. Van schrik stapte ik nog een paar stappen verder en al snel zat ik er tot mijn middel in. Rob haastte zich om wat hout bijeen te zoeken. Daarmee kwam hij op het zand liggen en stelde mij daarmee in staat om na een hoop gespartel, eruit te 'tijgeren'. Natuurlijk zag ik er verschrikkelijk smerig uit. We gingen snel terug naar huis om te redden wat er nog te redden was. daar aangekomen bleek mijn moeder niet thuis maar mijn vader wel. Die gaf me op mijn donder en vanuit de schrik die hij ongetwijfeld had over wat er gebeurd was, kreeg ik er een tik bij. Die tik is de enige geweest die ik mij kan herinneren ooit van mijn vader gekregen te hebben. Een jaar later overleed mijn vader en kort daarna verhuisden we naar Overvecht. Rob heb ik sinds die tijd niet meer ontmoet of gesproken. Nu ben ik 60 en heb ik de kans om op basis van jullie artikel over de brug van Twaalf Gaten, Rob van Bergen alsnog hartelijk te danken voor zijn reddingsactie! Bij deze!
willem vis willemvis@hotmail.com Oct 22 2013
ik ben geboren in de lombokstraat 17 op 23 maart 1937 en woon van 1961 in amerika
D.P.G. van der Horst dpg.vanderhorst@chello.nl Oct 21 2013
Oproepje

Verzamelaar probeert door het plaatsen van deze oproep zijn verzameling petten / losse petemblemen koopvaardij, loodswezen, sleepvaart en reddingswezen verder uit te breiden. Hoop dat er (oud) zeelieden zijn, die mij kunnen helpen. Alle kosten worden uiteraard vergoed. Ben echt blij met elke pet / los petembleem. Ook andere scheepvaartspulletjes hebben mijn interesse. Mocht iemand iets beschikbaar hebben voor mijn verzameling, dan graag contact opnemen. Weet dat alle hulp wordt gewaardeerd. D.P.G. van der Horst, Tel. 0512-471706 E-mail: dpg.vanderhorst@chello.nl
Peet Kolart pjkolan@tiscali.nl Oct 12 2013
Ik ben op zoek naar een oude draagbare pick up met speaker in de klep of los.
wie kan mij helpen,hij moet wel spelen.
alvast bedankt.
groet Peet
pjkolan@tiscali.nl
<< Vorige pagina
31-40 van de 253
Volgende pagina >>