Wie zijn wij?

De krant voor échte Utrechters

De Oud-Utrechter is een echte Utrechtse krant, die zich volledig richt op de vijftigplusser. Zoals de naam aangeeft is de krant specifiek voor Utrechters, die hun hart in de stad hebben liggen. En dat zijn veelal oud-Utrechters, die in de afgelopen decennia hun geboorteplaats hebben verruild voor één van de randgemeenten. Hun mooiste herinneringen bewaren zij echter aan hun jonge jaren, waarin zij opgroeiden in de stad en waaraan ze vaak met weemoed terug denken.

Nostalgische gevoelens

De Oud-Utrechter speelt nadrukkelijk in op die nostalgische gevoelens en geeft de lezer volop de ruimte het eigen verhaal te vertellen. Dat gebeurt massaal, terwijl talloze lezers ook druk gebruik maken van de mogelijkheid oude (jeugd)contacten te herstellen via de Oproepjes-rubriek.

De Oud-Utrechter is in korte tijd bijzonder populair geworden en verschijnt nu al in een oplage van ruim 55.000 exemplaren, die elke veertien dagen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hoewel de krant gratis is, hebben zich inmiddels enkele honderden mensen aangemeld als abonnee om de krant toch vooral maar niet te missen.

Adverteren

De Oud-Utrechter wijkt in veel opzichten af van al langer bestaande media als de bekende huis-aan-huis-bladen. Enerzijds door de redactie niet ondergeschikt te maken aan de advertenties, wat de leesbaarheid enorm verhoogt, anderzijds door de duidelijke keuze voor een herkenbare doelgroep. Voor adverteerders die deze doelgroep graag gericht willen bereiken, is De Oud-Utrechter veruit het beste medium. Adverteren in De Oud-Utrechter betekent een gegarandeerd bereik van ruim 100.000 vijftigplussers tegen tarieven die geen enkel special intrestblad kan bieden.

De Oud-Utrechter maakt deel uit van uitgeverij De Oude Stad BV en is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds februari 2009 verschijnt in Den Haag en omstreken het zusterblad De Oud-Hagenaar, met een oplage van 75.000 exemplaren. In Rotterdam geeft Uitgeverij De Oude Stad al tien jaar De Oud-Rotterdammer uit, met een oplage van 122.000 exemplaren.

neem contact op

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
RTV Utrecht